Eiken tafel

Bent u op zoek naar een eiken tafel? Lees dan snel verder!

Wanneer u iemand naar boomsoorten vraagt wordt de eik al snel genoemd. De eik is een loofboom en het hout van deze boom wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Dit komt omdat het hout erg hard en sterk is. Zo wordt eikenhout veel gebruikt bij de productie van kasten, trappen maar bijvoorbeeld ook als vloer. Vooral de eikenvloer is erg populair. Een massieven eikenvloer gaat erg lang mee en geeft een mooie uitstraling. Naast een eikenvloer is eikenhout ook erg populair bij tafels. Vooral in de woonkamer ziet u bij mensen nogal eens een eiken tafel staan. Mede doordat het hout zo hard en sterk is gaat het erg lang mee. Er zijn meerdere redenen om voor een tafel van eikenhout te kiezen, u ontdekt ze hieronder.

Wat zijn de voordelen van een eiken tafel?

In de zoektocht naar een nieuwe tafel kunt u kiezen uit meerdere groottes, vormen maar ook materiaalsoorten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een kleine ronde eetkamertafel, een grotere rechthoekige tafel, een boomstamtafel of bijvoorbeeld een eiken tafel. Wanneer u een groot huishouden heeft zult u hoogstwaarschijnlijk voor een grote eettafel kiezen. Om iedereen bij bijvoorbeeld het avondeten voldoende plek te kunnen bieden is dit bijna wel noodzakelijk. Wanneer u alleen en niet zo ruim woont zult u waarschijnlijk voor een wat kleinere tafel kiezen. Naast de vorm en grootte is ook de keuze van materiaal erg belangrijk. Tafels zijn verkrijgbaar in meerdere materialen. Ieder materiaal heeft wel bepaalde voor- en nadelen. Ditzelfde geldt voor eikenhout. Voordelen wanneer u voor een eiken tafel kiest zijn:

  • Eikenhout is erg duurzaam
  • Eikenhout is makkelijk bij te werken
  • Eikenhout heeft een unieke uitstraling
  • Eikenhout is er hard en sterk

Een van de redenen waarom veel mensen kiezen voor een eiken tafel is omdat eikenhout erg duurzaam is. Eikenhout gaat – mits het goed is afgewerkt – voor een erg lange periode mee. Wanneer u een eiken tafel aanschaft kunt u ervan uitgaan dat deze tafel voor een lange tijd goed blijft. Bovendien is eikenhout erg makkelijk te bewerken. Wanneer de tafel er wat minder mooi uit komt te zien kunt u deze zelf eenvoudig opknappen. Zo kunt u de tafel weer opnieuw opschuren en aflakken waardoor deze er weer als nieuw uit komt te zien. Bovendien heeft een eiken tafel een unieke uitstraling waarbij wat slijtage vaak mooi staat. Dit bijwerken is dus niet altijd nodig. Een andere reden waarom mensen voor een tafel van eikenhout kiezen is dat eikenhout erg hard en stevig is. Doordat het hout zo hard en stevig is kan het ook wel tegen een stootje. Dit is een goede eigenschap aangezien er vooral in de eetkamer voor een eiken tafel wordt gekozen. In veel huishoudens is de eetkamer een van de meest gebruikte ruimtes. Dit betekent dat ook het meubilair dat in deze ruimte staat veel wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Doordat een eiken tafel erg hard en stevig is gebeurt er niet zo snel iets mee. Het is hierbij wel op te merken dat deze tafels erg zwaar zijn. Het is dus niet de ideale tafel om vaak te verplaatsen.

Waarom kiezen voor Ten Broeke Meubelen?

Ten Broeke Meubelen heeft een groot assortiment aan verschillende design meubels en levert deze meubels tegen een scherpe prijs. Bovendien profiteert u bij Ten Broeke Meubelen van een goede service en een snelle levertijd. Zo is het mogelijk om uw bestelling gratis te retourneren en worden bestellingen die voor 15:00 uur zijn geplaatst dezelfde dag nog verstuurd. Bent u nog op zoek naar bijvoorbeeld een mooie eiken tafel? Twijfel niet langer en kies voor Ten Broeke Meubelen!