Huis decoreren, waar moet ik beginnen?

Je hoort het steeds vaker, je hebt een nieuwe woning gekocht en je moet je huis gaan decoreren, maar waar moet ik beginnen? Geen probleem, TBM Woonblogs gaat jou daarbij helpen! Is jouw huis een creatie van heel veel verschillende soorten stijlen en wil je je huis (anders) gaan stijlen? Dan is dit blog echt iets voor jou! Wij zullen een aantal tips weggeven wat je kan doen voordat je begint met het stijlen van jouw interieur! Heb ik je al nieuwsgierig gemaakt, lees dan hieronder verder! Benieuwd naar onze verschillende stijlen, bekijk dan onze website!

De basis

Eerst begin je bij de basis. Zorg eerst dat je bank, kast, eetkamertafel, stoelen, fauteuils, tv etc. er staat. Zodra dit allemaal in de woning staat kan je de stijl van je interieur al zien. Heb je veel hout in je interieur, is het leuk om meer lichtkleurige accessoires toe te voegen zoals beige kussens of witte dekens. Heb je juist een wat strakkere woning met bijvoorbeeld een gietvloer en witte muren, kijk dan naar veel kleur en accessoires. Denk dan aan gele kussen, grote huisplanten en mooi sierlampen. Zo maak je het wat huiselijker. Neem anders eens een kijkje bij onze accessoires.  

Maak een moodboard

Het klinkt heel cliché maar een moodboard maken helpt echt. Zodra je alle meubelen hebt staan kan je bezig gaan met het decoreren van jouw interieur. Heb je een wat lichtere woning en wil je juist een wat opvallende decoratie of heb je juist een woning met veel kleur en wil je een wat neutralere decoratie. Een moodboard kan je hier goed bij helpen. Deze moodboards kan je heel gemakkelijk maken via Canva, neem hier eens een kijkje! Hieronder staan een aantal voorbeelden van hoe je een moodboard maakt. Ook zou je dit via YouTube kunnen opzoeken.

Voorbeelden moodboards

Moodboard afbeelding 2 Kleuranalist -Huis decoreren, waar moet ik beginnen?​
Moodboard van Kleuranalist.nl
Moodboard afbeelding 3 Keeelly91Blog - Huis decoreren
Moodboard van Keeelly91Blog.eu
Afbeelding Moodboard Crindel - Huis decoreren
Moodboard van Crindel.nl

Pinterest

Inspiratie op doen is erg belangrijk voordat je begint met decoreren. Ben je er nog niet helemaal over de kleuren uit? Neem dan eens een kijkje op Pinterest. Dat is een platform waar miljoenen verschillende foto’s op staan voor je interieur. Hier kan je veel inspiratie op doen. Er staan op Pinterest honderden zo geen duizenden verschillende stijlen. Zodra je een account hebt gemaakt op Pinterest kan je zoeken op ”decoratie” in de zoekbalk, hier krijg je dan honderden verschillende stijlen te zien. Succes!

 

Maak je interieur persoonlijk

Genoeg inspiratie opgedaan? Nu word het dan tijd om je huis te decoreren. Let wel op, koop niet al je decoratie in een keer. Kijk eerst of het in je interieur past zoals je het zelf voor ogen had. Koop eerst wat kleine dingen zoals: kleedjes, kussens, planten of fotolijsten. Past het goed bij elkaar? Ga dan verder met de zoektocht naar nieuw interieur. Het is leuk om je huis langzamerhand steeds meer aan te vullen met mooie decoratie, dan is het ook jammer om alles in 1x te kopen. Benieuwd naar onze accessoires & decoratie? Klik dan hier! 

Waarom ten Broeke Meubelen? 

Nu op zoek naar decoratie in uw woning, dan moet je bij ons zijn want bij Ten Broeke Meubelen ben je altijd prioriteit nummer 1! Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Ook leveren wij garantie op al onze producten en heb je het recht om binnen 14 dagen gratis te retourneren. Wij bezorgen gratis door heel Nederland en België. Bekijk hier onze website om ons gehele assortiment te zien, of kom langs in onze showroom in Enschede, wij helpen jou daar graag!