Eetkamerstoel kopen, waar moet je op letten?

Een eetkamerstoel kopen is niet een dagelijkse bezigheid voor de meesten. Ze zijn er in honderden/duizenden verschillende maten, kleuren, stoffen etc. Van Velvet tot aan Pu-Leer, van houten eetkamerstoelen tot aan maatwerk eetkamerstoelen en van lichtblauw tot aan donkerbruin. De keuze is enorm. Maar wat zijn nou de specificatie waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar je nieuwe eetkamerstoel? Dat is dus waar wij jou mee helpen tijdens je zoektocht! Lees hieronder ons blog door met onze handigste tips! Al nieuwsgierig naar al onze eetkamerstoelen? Klik dan hier

TBM Woonblog - Eetkamerstoel kopen, waar moet je op letten

Met of zonder armleuning

Daarnaast heb je ook nog de keuze of je gaat voor een stoel met of zonder armleuningen. Dit hangt af van de breedte en hoogte van je tafel. Als je niet een hele brede tafel wilt maar wel 6/8 stoelen eraan wilt hebben, dan is een stoel zonder armleuning aan te raden. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je ruimte is en wat voor tafel je hebt voordat je de stoelen koopt.

Zithoogte & zitdiepte

De gemiddelde zithoogte van een eetkamerstoel zit tussen de 43 centimeter en de 46 centimeter. De breedte is daarentegen best variabel deze is meestal tussen de 45 centimeter en 60 centimeter. Een stoel met armleuningen is meestal een stuk breder dan een stoel zonder. De gemiddelde zitdiepte van de stoel is rond de 40 cm. Weet je niet goed hoe hoog de stoel moet zijn, of hoe diep de zitting moet zijn? Kom dan langs in onze showroom waar we je graag meer laten zien over de verschillende stoelen. 

Ruimte opmeten

Over het algemeen is een eetkamertafel geschikt voor 4 tot 8 personen, afhankelijk van je gezinssamenstelling. Het is natuurlijk wel belangrijk dat iedereen aan tafel kan zitten tijdens het avondeten. Het is ook belangrijk dat je eerst kijkt wat voor soort tafel je neemt. Wordt het een ovalen tafel, een rechthoekige tafel of juist een ronde tafel. Vanuit die keuze kun je kijken hoeveel stoelen je nodig hebt (kijkend naar je gezinssamenstelling natuurlijk). Dan kan je kijken hoeveel je er exact nodig hebt (of eventueel een paar extra mochten er gasten langs komen).

Stof & kleur bepalen

Er zijn wel honderden zo geen duizenden verschillende kleuren en stoffencombinaties beschikbaar. Qua kleuren hebben wij enorm veel keuze. Zo hebben wij de kleuren: Cognac, Zwart, Antraciet, Taupe, Roze, Blauw, Rood, Geel & nog veel meer. Wij van ten Broeke Meubelen hebben qua stoffen voor de eetkamerstoelen onder meer:
– Velvet
– Pu-Leer
– Microvezel
– Bouclé
– Teddy
– Ribstof
– Kunstleer
– Stof
– Polyester
– Eco-leer
Al deze stoffen zijn bij ons beschikbaar voor onze eetkamerstoelen. Maar heb je nou een stof die je graag er op willen hebben maar die staat hier niet tussen? Geen probleem, wij zeggen nooit néé. Kom een keer langs en wij laten je graag alle mogelijkheden zien. 

Waarom ten Broeke Meubelen?

Dus als je een eetkamerstoel wilt kopen moet je bij ons zijn want bij Ten Broeke Meubelen ben je altijd prioriteit nummer 1! Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Ook leveren wij garantie op al onze producten en heb je het recht om binnen 14 dagen te retourneren. Wij bezorgen gratis door heel Nederland en België. Bekijk hier onze website om ons gehele assortiment te zien. Kom dan eens langs in onze showroom, wij helpen jou daar graag! 

 

Over ons - Groepsfoto
Team ten Broeke Meubelen