Waarom kiezen voor hout in uw interieur?

In de interieurdecoratie word hout nog steeds veel gebruikt maar waarom kiezen voor hout in uw interieur? Dat gaan wij u uitleggen. Hout is nog steeds een van de meest gebruikte materialen. Dat is niet verwonderlijk: er zijn namelijk enorm veel verschillende houtsoorten met elk hun eigen kenmerken. Zo is er vrijwel altijd wel een variant die bij uw interieur past. Daarnaast zorgt hout voor warmte in huis. We zien hout terugkeren in elke stijl van leven. Binnen de industrie worden ruwe, sterke materialen zoals beton en staal in grote hoeveelheden gebruikt. U kunt het hout dan binnenshuis behandelen om het nog warmer te maken.

Hout zien we ook vaak terug in de Scandinavische manier van leven. Klik hier om te kijken bij Lopped Butik, dit is een meubelmakerij in Enschede die veel doet met de Scandinavische stijl en lichte eikenhoutentafels. Houdt u iets meer van het robuuste en zwarte onderstellen? Dan bent u bij Ten Broeke Meubelen aan het juiste adres! Klik dan hier.

Hout kan je in meerdere manieren verwerken in uw interieur. Om u wat inspiratie te geven, geven wij u een aantal tips waarom u moet kiezen voor hout in uw interieur! 

Lopped Butik - Waarom kiezen voor hout in uw interieur?
Lopped Butik Enschede
Ten Broeke Meubelen Enschede

Warm gevoel creëren

Als je denkt aan het verwerken van hout in een interieur, denk je waarschijnlijk als eerste aan houten vloeren. Met houten vloeren creëer je direct een warme sfeer in huis. Heb je bijvoorbeeld een industrieel interieur dat soms wat koud aandoet, dan kun je daar gemakkelijk meer warmte aan geven met houten vloeren. Maar houten vloeren staan ook mooi bij andere woonstijlen. Bovendien kun je met houten vloeren alle kanten op qua kleur en stijl. Je kunt precies kiezen wat je mooi vindt en wat bij de rest van je interieur past. Houten vloeren zijn altijd een goed idee als je het ons vraagt!

Houten accessoires toevoegen

Natuurlijk zijn houten meubelen heel gaaf om toe te voegen aan uw interieur. Denk bijvoorbeeld aan bijzettafels, salontafels en eetkamerbanken, daarnaast kunnen accessoires ook echt een blik vangen in uw woonkamer. Denk dan aan een houten kapstok, kleine kastjes of een kleine decoratie ladder om er een deken bovenop te leggen. Zo zijn er enorm veel keuzes met meubelen en accessoires.  
 
U kunt verschillende soorten stijlen kiezen, bijvoorbeeld massief houten meubelen, of houten meubelen gecombineerd met staal. Meubels gemaakt van onbehandeld hout, waar het karakter van de boom nog goed zichtbaar is, zoals de hieronder afgebeelde stamtafel, zijn tegenwoordig ook hot. Dit type houten meubel is uniek in natuurlijke of rustieke interieurs! Het mooie van hout is dat er zoveel verschillende soorten en kleuren zijn. Daarom kunt u houten meubelen kiezen die bij uw smaak passen. De een houdt van donker hout, de ander houdt van wit ogende bossen.

Behang met houtlook

Houdt u niet van houten meubels? Of past dit niet echt bij uw stijl van uw woning? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor houtenbehang. Veel mensen gaan vaak voor rustige prints, en het imiteren van de uitstraling van hout of beton kan heel gaaf zijn. Dit is perfect voor bijvoorbeeld op een lange muur in een woonkamer of op een hoofdeinde. Naast behang zijn er nu ook folies en stickers verkrijgbaar, zoals om tafels mee te bekleden, zodat u uw goedkope tafels een heel andere uitstraling kunt geven. Met deze folie, stickers of behang creëer je snel en voordelig een heel andere sfeer in huis.

Eigen tafel maken van hout

Heeft u nog oud hout in de buurt? Ben je creatief? Met een beetje oud hout kun je vaak heel veel moois maken. Je kunt je eigen tafel of kruk maken, of heel eenvoudig je eigen wandplank maken. Het is belangrijk om het hout te laten drogen als je het binnen wilt gebruiken, omdat je niet wilt dat het gaat stinken of werken.
 
Naast tafels of richels kun je van oud hout nog veel meer meubels of woonaccessoires maken. Denk bijvoorbeeld aan een aanrechtblad. Om van hout een aanrechtblad te maken, heeft het hout wel een speciale behandeling nodig, maar door zelf meubels etc. te maken kun je ervoor zorgen dat je echte meubels in huis hebt.
 
Benieuwd naar onze andere blogs? Klik dan hier om alle blogs te bekijken! 
Decoratie ladder - TBM woonblogs