Dé 5 tips voor het kopen van een nieuwe bank

Een nieuwe bank kopen doet u natuurlijk niet elke week, daarom moet u niet alleen letten op dat een bank goed zit en lang meegaat maar op moet u ook rekening houden met nog meer andere factoren. Wat zijn dan die factoren? Dat hebben wij van Ten Broeke Meubelen voor u uitgezocht! Lees het blog hieronder over dé 5 tips voor het kopen van een nieuwe bank! Benieuwd naar onze website? Klik dan hier. Meer van onze blogs lezen? Klik dan hier

1. Afmetingen bepalen

De grootte van de woonkamer bepaalt de grootte van een geschikte bank. Zo kan een ruime woonkamer plaats bieden aan een ruime hoekbank, terwijl een 2,5-zits bank opvalt in een kleinere binnenruimte. Let op bij het kopen van een nieuwe bank niet alleen op de grootte van de woonkamer en de bank, maar ook op de juiste verhouding van beide. In een ruime woonkamer ziet een compacte bank er vaak klein uit, terwijl een grote hoekbank in een kleine woonkamer er vaak te vol uitziet. Daarom is het van groot belang dat u weet hoe groot de ruimte is en wat voor soort formaat u ongeveer wilt. Neem eens een kijkje bij onze leverancier Tower Living. Die hebben vele banken die wij bij u thuis kunnen afleveren. 

2. Kies wat u in beeld wilt brengen

Kijkt u veel tv, zit u graag op de bank terwijl u de tuin bewondert, of kruipt u ‘s avonds bij de open haard? Deze woonwensen bepalen de zichtlijn voor u. Aan de hand van deze zichtlijnen kunt u de locatie van de bank bepalen en ontdekken welke maten en modellen wel of niet passen in uw interieur. Houd ook rekening met deuren en looppaden in de woonruimte bij het bepalen van de juiste locatie voor uw nieuwe bank. Plaats de bank bijvoorbeeld niet te dicht bij de gangdeur en laat voldoende ruimte rond de bank om de terrasdeur te openen en om naar buiten te kunnen lopen.

 
TBM woonblog - Dé 5 tips voor het kopen van een nieuwe bank

3. Zitruimte bepalen

Heeft u jonge kinderen? Een gezin met drie tieners? Of gaan jullie gewoon samenwonen? Of nodigt u vaak mensen langs om te komen eten? U kunt het aantal zitplaatsen bepalen door goed te kijken naar de woonruimte en uw huishoudsamenstelling. Bedenk ook of de bank het enige meubel in de woonkamer is, of combineer het bijvoorbeeld met een bijpassende fauteuil of een relaxtoel.

4. Juiste zitcomfort bepalen

Lekker loungen, of toch liever een actieve zit? Bij het kiezen van een nieuwe bank is het belangrijk om te bedenken wat voor u belangrijk is op het gebied van zitcomfort. Heeft u liever zachte zitkussens om lekker voor de tv te relaxen, of heeft u liever converteerbare stoelen en stevigere stoelen? Niet alleen de stevigheid van het zitkussen, maar ook de diepte van de zitting heeft invloed op het comfort. Door de diepere zitting voelt de bank meer aan als een loungebank, terwijl de ondiepere zitting juist zorgt voor een actievere zithouding.

5. De uitstraling

Van stijlvolle elementbanken met stalen onderstel tot comfortabele 3-zitsbanken met losse linnen kussens of stoere verweerde leren hoekbanken: bepaal eerst je levensstijl en kijk welke bank het beste past! Zo zijn bijna alle banken verkrijgbaar in diverse soorten stof en leer, kunnen de poten in een kleur en maat naar keuze gemaakt worden en is bekleding in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo kunt u precies de bank kiezen die bij uw interieur past!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.